GIDA MÜHENDİSLİĞİ
 
Duyurular
Etkinlikler
Genel Bilgiler

Tarihçe:

 1993 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü olarak kurulan bölümümüz, diğer üniversitelerle birlikteliğin sağlanması amacıyla 2004 yılında Yüksek Öğretim Kurulu’na başvurmuş ve adı, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak değiştirilmiştir.

Vizyonumuz

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde ulusal ve uluslar arası ortamlarda nitelikli eğitim-öğretim verebilen, yeni teknolojiler ve dünya standartları ile etkileşim konusunda Ulusal ve Uluslar arası kurum ve kuruluşlarla işbirliği, eşgüdüm ve paylaşım halinde, bilgi kaynaklarına etkin ve hızlı uyum sürecine girmiş, Ar-Ge faaliyetlerini yürüten ve güncel projeler üstlenmiş, üreteceği bilgi ve teknoloji ile yöresel, bölgesel, ulusal ve evrensel kalkınmaya katkıda bulunan bir bölüm olmaktır.

Misyonumuz:

 Evrensel değerler ışığında, temel bilim, teknoloji ve mühendislik disiplinlerinin birlikte işlendiği nitelikli lisans ve lisansüstü eğitim almış, gelecekte Türk Gıda Endüstrisinin lider kadrosunda görev alacak donanımlı, bilimsel etik sahibi ve girişimci bireyler yetiştirmek, yörenin tarımsal yapısına uygun ürün ve proses geliştirmek, üretici ve tüketici katmanlarını bilinçlendirmek, kaliteli ve güvenli gıda üretiminde teknik danışmanlık hizmetlerinde bulunmaktır.

 

 

devamı...